Rádi bychom se vrátili do bojů o medaile, prozrazuje litická kapitánka Andrea Rozhoňová

Litické hráčky si v úvodním kole Ligy žen zapsaly tři body. Bodový stav se budou snažit navýšit tento víkend, kdy je čekají dvě utkání v Berouně. Kapitánka litických hokejbalistek Andrea Rozhoňová už tyto zápasy vyhlíží, zmiňuje se také o vývoji této soutěže a dalších zajímavostech.

Zvykly jsme si rychle a za tři body jsme rády

Andreo, v letošní sezóně jste s Liticemi v rámci prvního kola zatím odehrály dva zápasy, ze kterých jste vybojovaly tři body. Jak hodnotíte vstup do nového ročníku?

Vstup do sezóny hodnotím kladně. V zápasovém tempu byla většina hráček po dlouhé době a myslím, že jsme si zvykly rychle a za tři body jsme rády.

Ve druhém kole se potkáte s Berounem, se kterým se utkáte ve dvou zápasech. Soupeřky zatím na první body čekají, ale budou hrát na domácím hřišti. Na co bude důležité se zaměřit, abyste navýšily bodové konto?

Naše zápasy s Berounem jsou vždycky vyrovnané, často situace zbytečně přehráváme, bude tedy potřeba zjednodušit hru a hodně střílet.

Do letošního ročníku se také vstoupilo s pozměněnými pravidly. Jedním z nich je, že se délka třetin prodloužila a nyní každá trvá 15 minut. Vnímala jste v úvodních zápasech na hřišti nějak tuto změnu?

Upřímně mi nepřišlo, že by byla tato změna znát. Více jsem vnímala to, že tresty se prodloužily na dvě minuty.


Jsem ráda, že jádro týmu zůstává víceméně pořád stejné

V Lize žen už nastupujete nějakou sezónu. Když se podíváte na její vývoj od Vašich prvních soubojů v této soutěži, zmínila byste nějaké výrazné odlišnosti oproti současnosti?

V mých úplných začátcích jsme odehrály v Lize jeden turnaj za sezónu, takže v tomhle se soutěž určitě hodně posunula. Také je znát, že v týmech hrají hráčky, které pravidelně nastupují v mládežnických soutěžích, a kvalita Ligy se zvýšila.

Litické hráčky vedete jako kapitánka. Jak jste spokojená s hráčskou základnou, kterou máte v západočeském týmu?

Jsem ráda, že jádro týmu zůstává víceméně pořád stejné. Konečně se nám také podařilo zapojit mladší holky z okolních týmů, které zapadly skvěle, a na trénincích tedy říkám, že už budu moci do důchodu. (smích)

V minulé sezóně jste se umístily po základní části na šestém místě. Máte letos vyšší cíle? A stanovily jste si kromě výsledkových také nějaké jiné?

Rádi bychom se vrátili do bojů o medaile. Naším dalším cílem je co nejvíce pokračovat v zapojování mladých hráček, kvůli kterým v posledních sezónách ženský hokejbal v Plzni udržujeme.

Kapitánka Andrea Rozhoňová by ráda došla v letošní sezóně s litickými hráčkami do bojů o medaile. Podaří se jim zabojovat o cenný kov? Zdroj fotky: HBC Prachatice.