Liga žen má odehrané druhé kolo! Svítkov zatím neprohrál a je na čele tabulky

O minulé sobotě bylo na programu druhé kolo Ligy žen. Hráčky sehrály zápasy v Berouně, ve Svítkově a v pardubických Polabinách. Týmy si body rozdělily a každý si zapsal alespoň jeden. Nejvíce se dařilo svítkovským hokejbalistkám, které ztratily jen bod a nacházejí se na prvním místě.


V Berouně byla k vidění dvě čistá konta, pokaždé na jiné straně

V rámci druhého kola zamířily plzeňské Litice do Berouna, kde se dvakrát utkaly s domácími hráčkami. Fretky poslala do vedení už ve druhé minutě Frýdlová, v první části pak na ni navázala ještě Rezková. Domácí soupeřky výrazně přestřílely a v navyšování skóre pokračovaly. Do střeleckých statistik se také zapsala Pangerlová a zanedlouho Šmatláková, která na všechny předchozí branky nahrála. Litické hokejbalistky mohly v závěru skóre upravit v přesilové hře, naopak v oslabení přidala pátý gól svého týmu Frýdlová. Beroun si tak zapsal první výhru v této sezóně. Zanedlouho vstoupila obě družstva do druhého zápasu, kde tentokrát první třetina žádný gól nenabídla. První střela se ujala ve dvacáté minutě, kdy se o to postarala litická Drobná. Těsný náskok si pak hostující hráčky pohlídaly až do závěru, berounské hokejbalistky ze své střelecké převahy nevytěžily ani jednu branku.

Dva zápasy ve Svítkově dospěly do samostatných střílení

Ve Svítkově se potkaly tři týmy. Kromě domácích hráček se tam představily také Svitavy a Prachatice. Nejprve poměřily síly domácí hokejbalistky se svitavskými, které po trefě Kubínové prohrávaly. Vyrovnat se podařilo Ščudlové, ale jen čtyři vteřiny před přestávkou vrátila vedení domácím Topičová. Na začátku druhé části přidala další gól Kubínová a dvakrát se prosadila i Kantorová. Svítkovské hokejbalistky byly při chuti, Hájníková a Holoubková ještě upravily skóre na 7:1. Svitavám se nevydařil ani vstup do druhého utkání, když v první třetině obdržely branky od prachatických hráček Kotyrové a Volkánové. V další patnáctiminutovce to ale napravily, vyrovnání zařídily Zemanová a Fuchsová, a o vítězi nakonec rozhodla až samostatná střílení. V nich vystřelila druhý bod svitavským hráčkám Zavoralová. V dalším souboji mezi Prachaticemi a Svítkovem byl po první třetině bezbrankový stav. Ve dvacáté druhé minutě otevřela skóre Volkánová, ale svítkovské hráčky na to zareagovaly v další minutě po střele Kubínové. Také toto utkání rozhodly nájezdy, kde si vítězný gól zapsala svítkovská Hájníková.

V Pardubicích nejprve výsledkově vyrovnané utkání, poté vychytaná nula

V sobotu se v dalších zápasech této soutěže pokračovalo také v pardubických Polabinách, kam zavítala Kadaň. Jako první rozradostnila domácí fanoušky ve druhé minutě Bártová, ale to bylo v první části všechno. Třicet sedm vteřin po přestávce srovnala Nademlejnská a nerozhodné skóre vydrželo až do konce základní hrací doby. Nakonec v samostatných stříleních zařídila vítězství Kadani Kondrátová. Z druhého utkání uběhlo jen dvacet šest vteřin a v brance Kadaně se vlnila síť po trefě Mikulové. Poté upravila skóre na rozdíl dvou branek Kantoříková. Soupeřkám se na to tentokrát nepodařilo odpovědět, pak ještě využila početní výhodu Součková. Druhý souboj tak ovládly Pardubice, které udržely nulu.